Aktiviteter på Omberg

Vandra, cykla, fiska, paddla, njuta.

Till Omberg kan du åka året om för den fantastiska naturen och dess närliggande utflyktsmål. Ett besök börjar ofta på Stocklycke där Ombergs vandringsleder går rakt genom tomten. I området kan du vandra eller cykla i säregen natur.

Vandringsled

Vandra

Vandra på egen hand med hjälp av en vandringskarta. Eller boka in en guidad vandring med erfaren guide i samband med ditt boende på Stocklycke. Minst 4 personer. Frågor och bokning via mejl minst en vecka innan: info@stocklycke.se

Cykelturer

Cykla

Omberg är även en mycket populär cykel destination. Här finns tre MTB slingor: en på bergets norra sida och de övriga två på bergets södra sida.

Hyra cykel ->

Zipline

 Zipline och höghöjdsbana

I direkt anslutning till Stocklycke vandrarhem finns Omberg zipline och höghöjdsbana.

Kajakpaddling

Paddla kajak 

Hyr kajak för att uppleva vättern på egen hand eller boka boka in dig på en kajaktur med guide

Aktiviteter

Kroppsbehandling

Passa på att boka in ett avslappnande yoga pass eller en kroppsbehandling när du besöker Stocklycke.

Omberg

Sevärdheter

Området har även en rik kulturhistoria med fornborgar, Alvastra klosterruin, Ellenkeys strand  samt medeltidsstaden Vadstena.

Boka visning på Ellen Keys strand ->

Runt berget har det uppstått en rad sägner!

Stocklycke hamn

Bad i Vättern vid Stocklycke hamn

Stocklycke hamn ligger endast 400 meter från vandrarhemmet. Här finns badstege för att underlätta sköna bad i det klara Vättern vattnet.

Yoga

YOGA på Omberg

Här hålls det emellanåt kurser i yoga. Om du är intresserad av att hålla en kurs, eller om du vill deltaga, så kontakta oss. Man också ordna danskurser och är du intresserad av att ordna en kurs, eller intresserad av att vara med, då ska du hålla öron och öron öppna. Vi lägger även ut uppdateringar på Facebook.

Festlokal på Stocklycke

Fest & Konferenslokal på Omberg

Stocklycke inrymmer två lokaler som passar för fester, kurser, event och konferenser. För större sällskap erbjuds paketlösningar.

 

Translate »